Followers

Selamat Hari Lahir Yang Pertama Afeeya

 


9 jun 2022.

Tarikh penting dalam hidup, pengalaman pertama yang tak mungkin dilupakan. Lahirnya puteri sulong kami. Nur Ulfa Afeeya. Masih segar lagi ingatan macam mana bergelut dengan kesakitan dalam labour room. Baca sini. 

PENGALAMAN MELAHIRKAN ANAK PERTAMA

Hari ni genaplah umur 1 tahun. 1 tahun yang sungguh menceriakan mama & papa. 

Afeeya fresh from oven. Lepas bersihkan papa Azan & iqamat. Biasa perempuan iqamat je, tapi papa azankan sekali. Bukan 1 Kali tapi 2 kali hahaha.

Sejak lahir Afeeya sangat mudah dijaga, tak kerap menangis, tak berjaga malam. Kalau bangun pun mama cuma BF je lepas tu dia tidur balik. Kadang-kadang mama yang tidur dulu. Lepas tu tersedar gelabah tengok anak dah tidur belum. Hehe.

Tahun pertama ni banyak mengajar kami, mengajar tentang parenting yang sebenar. Membuatkan kami kuat dan menjadi lebih kuat untuk anak yang tersayang. Ingat lagi Afeeya kerap sakit masa baby sebab nak kuatkan imune badan. Demam, warded Pneumonia + RSV. Risau nya bukan kepalang masa tu. Baca sini.

Afeeya Warded Diagnose RSV Pneumonia

Alhamdulillah sekarang Afeeya jarang tak sihat, dah semakin sihat. sesihat nama yang diberi. Syukur. 

SELAMAT ULANGTAHUN YANG PERTAMA ANAKKU. 

Semoga Afeeya menjadi seorang yang berjaya didunia dan diakhirat. Menjadi seorang yang faham tentang agama, mengamalkan suruhan Allah. Jadi anak yang patuh pada kedua ibu bapa. Membesar dengan sihat dan bijak pandai. Jadikan mama & papa tempat bercerita, mengadu dan minta pendapat. Menjadi seorang yang kuat untuk tempuhi cabaran hidup dan jadi contoh pada bakal adik-adik Afeeya (masih dalam perancangan hehe) 

Mama dan papa tak pernah 1 saat pun tak sayangkan anak mama. We always love you. 

Afeeya seminggu sebelum genap setahun with her duckling mouth. Oh ya. Setahun afeeya belum boleh berjalan tapi dah meniti-meniti masih belum boleh imbangkan badan dia. Gigi belum ada walaupun 1 hehehe. Takpe la lambat keluar Gigi, lambat rosak ya dak? Mama masih selamat dari digigit. 


4 comments

 1. Happy birthday Afeeya sayang...moga sentiasa sihat ceria selalu..
  alolo omeynya buat duckling mouth

  ReplyDelete
  Replies
  1. terima kasih kak. amin2. hehe tatau la dia dapat dari mana duckling mouth tu

   Delete
 2. Sanah helwah Afeeya. Besar nanti jadi anak solehah, taat perintah Allah, Rasul, ibu dan ayah.

  ReplyDelete